Seguidores

Contribuyentes

miércoles, 14 de abril de 2010

Tècniques de conformació

Tècniques de conformació :
El procediment per a conformar depèn:
Si el material és termo elàstic o termoestable, si és termo elàstic la temperatura per donar-li la forma
L'estabilitat atmosfèrica del material a conformar
La geometria i la grandària del producte acabat

Extrusió
El material s'aboca i és obligat a fluir per una claveguera giratòria. El material surt per la filera que té la forma del perfil.
S’obtenen objectes amb forma allargada i amb una secció uniforme, com ara fils, cables, tubs, etc


Bufatge
Un cilindre plàstic es tallat per on es desitja. Després el cilindre es col•loca en un motlle que es tanca sobre el polímer desfet i li suprimeix la seva part inferior tallant-la. Un vapor surt per l'altre extrem i expandeix el polímer fins que s’adapta a la forma. El motlle és refredat per a l'enduriment.
S'utilitza per a ampolles de refrescs gasosos i d'oli



Colada
Consisteix a abocar la matèria primera en estat fluït dintre d'un motlle, on es refreda i solidifica. S'utilitza per a obtenir peces massisses. És útil per a fabricar poques peces o quan s'empren motlles de materials barats de poca durada, com els d'escaiola o fusta.



Injecció
Similar a la extrusió, però la claveguera gira de forma axial








Compresió y transferència
El material es comprimeix contra el motlle.




Al buit
Mitjançant aquest procés es comprimeix una xapa de resina termoplàstica ablanida per la calor contra un motlle fred. La xapa presa i conserva la forma del motlle.
recipients tancats i amb poca fondària, com els de les galetes, els bombons, els iogurts, etc.




Extrusió y bufatge



Laminatge
El material s'impregna en la resina, s'escalfa i es fa entrar a pressió en el motlle. Mantinguts en posició sota l'acció de la calor i la pressió, els materials es fonen formant una densa i sòlida massa en forma de làmina.





Filatura




Calendratge
Es fa passar el material preescalfat per una sèrie de parells de corrons amb la finalitat d'obtenir una lamina amb el gruix estimat. L'últim corró proporciona l'acabat superficial a la làmina: brillant, mat o difuminat.



Centrifugació:
Es fa girar al motlle i la força centrípeta obliga al material a penetrar en el motlle. A continuació es refreda i s'extreu del motlle. Tubs de gran diàmetre i no molt llargs. Resulta un procés econòmic puix que el motlle no sofreix l'abrasió d'altres mètodes.



Termoconformació:
s'escalfa una lamina de plàstic posada sobre el motlle, després es fa buidar en el motlle i la lamina ocupa el lloc de l'aire. Es fabriquen a partir de productes semielaborats com làmines mitjançant deformació en calenta



Inmersió
Consisteix a fer passar l'objecte que es va a plastificar per un bany de solució plàstica. S'usa per a plastificar teixits, papers i cartolines, així com per a fabricar guants

No hay comentarios:

Publicar un comentario